Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Rosenbillelarver 10 stk Store

Min. best 1 stk
Les merShow less
Art.nr:
MD0056
Produsent:
Beskrivelse

Rosebillelarver som fôrdyr

Rosebillelarver er for de litt større insektetende dyrene. Prøv dem for f.eks i dag vilt, skjeggvilt, drager og andre mellom store og store arter av krypdyr og amfibier. Holder du bjørn er rosebiller veldig bra da larvene graver seg ned, det aktiverer jegernes jaktinstinkt og de vil bruke timevis på å lete og grave etter rosebillene, det er morsomt å observere og siden bjørner er ganske intelligente er det spesielt viktig å holde dem opptatt. Rosebillelarver blir også spist av større fugleedderkopper og skorpioner.
Rosebillelarven er en billelarve fra blomsterbillen Pachnoda marginata også kjent som solbille. Det er en ganske stor familie av biller med mange forskjellige farger, med nesten alle arter som lever i Afrika. Pachnoda marginata lever i Vest- og Sentral-Afrika. Billen er utrolig vakker og lever av nektar fra blomster og søt moden frukt, som den bruker mye av tiden sin på dagtid på å fly rundt på leting etter. Selve larven er når du kjøper dem, en ganske stor hvit larve som lever under jorden der den spiser ved og plantemateriale.

Hvordan lagre rosebillelarver

Rosebillelarver oppbevares i en boks, det kan være en faunakasse eller annen type plastboks. Boksen fylles med et godt lag torv, gjerne 10-12 cm dyp. Torven må ikke inneholde gjødsel eller andre tilsetningsstoffer. Larvene spiser torven, som også kan tilsettes ting som gulrøtter og små eplebiter som larvene også liker å spise, noe som gjør rosebillelarvene dine litt sunnere for dyrene som skal spise dem. Og det er faktisk bare det, billelarver er veldig enkle å lagre og holde i live. Etter 3-5 uker vil de begynne å danne en kokong laget av jord, dette er fordi de gjør seg klare til å bli til biller.

Avl av rosebillelarver

Den er også veldig enkel å avle og lage sine egne rosebillelarver. Her på Creeps4you ApS lagde vi mange rosebillelarver da vi startet opp tilbake i 2012, men vi lager dem ikke selv her lenger pga plass og tid, vi har valgt å ikke fokusere på dem som avl lenger. For å være ærlig var prisene på rosebillelarver også mye høyere enn de er i dag. For å avle dem må du først bruke en del larver, larvene får fôr og tid, og vil bygge en jordkokong. De lager denne kokongen ved å tygge jord og deretter bygge en kapsel av jorda der den kan ligge trygt og godt mens de går fra larve, til puppe og til slutt bryter kokongen og kommer ut som en rosebille. Rosebillen vil for det meste være under jorden den første uken av sitt liv, men den kommer opp for å spise, så det er viktig at den har tilgang til billegele og søt frukt. Blomstene fra løvetann er også ganske populære billene elsker å spise pollen og nektar de finner i den og da er det gratis fôr.

Avlsbeholder

Selve beholderen for avl av billene kan være et terrarium, eller et akvarium. Du kan også enkelt bruke en stor plastboks, hvor du skjærer ut i døren og limer metallgitter for ventilasjon. En lyskilde er viktig og avgjørende for at billene skal trives da de er aktive om dagen, bruk for eksempel lysarmatur med lysstoffrør på 15-18 watt. Dette vil også gi litt varme, og sørge for at temperaturen er litt høyere enn romtemperatur. Dette vil gjøre at billene trives bedre og yngler raskere, samt at larvene vil vokse noe raskere ved høyere temperatur.

Mat for rosebillelarvene

I avlsbeholderen skal det være et godt tykt lag med bunnmateriale det er maten til rosebillelarvene. Den skal blandes med ca. 40 % bøkblader 30 % frøplantet bøkeved og 30 % torv. Frøved finnes i bøkeskog og er liksom bare gammelt bøkeved, det skal ha konsistens som våt papp, og du må gå for ved der det ikke har vært andre biller.Det ser du ved at det blir mye hull, det er et tegn på at det er mange andre billearter som har lagt egg der. Når du er ute og samler løv og ved, samle mye som brukes mye mer enn du tror, ​​larvene spiser lett selv på mindre gårder 10 liter løv og ved i uken. En annen løsning kan være å kompostere bøkeflis selv, som du får kjøpt i store poser. Det er en prosess som i seg selv også krever mye tidsinvestering, og man savner en vakker tur i skogen. Grunnmaterialet tilsettes ettersom du kan se bladene og treverket forsvinner. Hvis du vil kan du sette den opp slik at du kan fjerne billene i avlsbeholderen og egg og små larver legges i en ny boks. Du kan også enkelt bare ha en boks hvor biller og larver i forskjellige størrelser går.

Fôr til de voksne rosebillene

De voksne får daglig søt moden frukt som banan, pære, mango etc. Sitrusfrukter bør unngås. Billegelé er også kjempegodt, inneholder alt billene trenger, og er en enkel måte å avle biller på. Beetle gelé kan kjøpes på vår side under fôr for krypdyr i mange varianter.

Gården selv

Etter 1-2 uker vil billene begynne å pare seg, du vil se at billene er på toppen

Les merShow less
Produktdetaljer
MD0056
Sist vist
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
12 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.