Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
Morio zophobas (per kg) Bulk

Morio zophobas (per kg) Bulk

Min. best 1 stk
Les merShow less
Art.nr:
MD0005
Produsent:
Beskrivelse

Kjempemelorm zophobas morio
Zophobas larver- Zophobas morio kalles også gigantisk melorm. Melorm, zophobas larver og rislarver er alle i familien skyggebiller og er veldig like hverandre, bortsett fra den åpenbare størrelsesforskjellen. Spesielt hvis man sammenligner rislarver med zophobaslarver er det elefant og mus. Zophobas-larver er en billelarve, og hvis de får forpuppe seg vil de bli en ca. 35 mm sort bille. Billen egner seg ikke spesielt godt til fôr, dette gjelder generelt skyggebillefamilien, da de har noen kjertler i forsvar som skiller ut en illesmakende væske. Dette er spesielt tydelig med zophobas-billen, hvor du til og med kan se en melkehvit juice, i form av 2 hvite prikker når den blir forstyrret.

Kjempemelorm som fôrdyr
Zophobas-larver er derimot et utmerket fôrdyr for litt større arter av insektetende dyr. En god tommelfingerregel er imidlertid at de fleste larver er ganske overvektige. De lagrer mye fett for å kunne forpuppe seg. Så larver er et tilleggsfôr, ikke et hovedfôr.

Oppbevaring
Zophobas larver er ganske enkle å lagre hvis de er ferske. Et bokslokk er ikke nødvendig, men hvis lokket foretrekkes, er en virkelig god ventilasjon viktig. Hvetekli eller havregryn kan brukes som underlag. Bunnlaget vil også fungere som fôr. Som væske fungerte gulrøtter og poteter fint. Ikke gi mer enn det som spises på 2-3 dager av gangen. Zophobas-larver skal kunne holde seg friske i 3-5 uker. Zophobas-larver tåler ikke nedkjøling like godt som for eksempel melorm. Men i motsetning til melorm, forpupper ikke zophobas-larver seg ved å gå sammen. Alm. romtemperatur 22-23 grader fungerer fint.

Les merShow less
Produktdetaljer
MD0005
Sist vist
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
12 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.